Web Results

mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0

Програмска опрема или софтвер (од англиски: software), односно програмски потсистем на сметачки систем, е составен од системски, услужни или ...

sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D1%84%D1%82%D0%B2%D0%B5%D1%80

Софтвер су програми (наредбе, инструкције) који говоре рачунару како треба да извршава одређене задатке. Софтвер је начин записа алгоритама у ...

dic.academic.ru/dic.nsf/dic_synonims/168533/%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D0%B2%D0%B5%D1%80

СОФТВЕР — (англ. software от soft мягкий и ware изделие продукт), компьютерная программа, в которой реализуется алгоритм действий оператора ...

sites.google.com/site/informatikaiprogramiranje/informatika-prva-godina/4

Софтвер (Software). Софтверот, односно програмскиот дел на компјутерот е поделен на две групи на програми: - системски програми. - апликативни ...

www.anhoch.com/category/336/softver

Anhoch PC Market Online е најголемата IT интернет продавница во Македонија, која обезбедува системи и компоненти со врвен квалитет.

www.it.mk/category/vesti/softver

Adobe Acrobat Reader е најпознатиот читач на .pdf документи, но ако нешто не им се допаѓа на повеќето корисници тоа е неспособноста инстантно да ...

www.neptun.mk/index.php?route=product/category&path=2_93

Анти-Вирус • Kaspersky Anti Virus - Обнова на лиценци за 2 x компјутери (1+1 гратис) 1 година • Антивирусен софтвер –кој овозможува безбедност на ...

www.amc.com.mk/%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D0%B2%D0%B5%D1%80-2

Софтвер. Filter by: Clear All. close. Цена Clear. Минимум Минимум Максимум Максимум. 25 161. Производители Clear. Microsoft. Селектирани Опции.

www.gimprilep.edu.mk/informatika/dokumenti/sistemski-i-aplikativen-softver.pdf

Системски и апликативен софтвер. Што е потребно да се направи за комп.За да изврши некоја работа, на компјутерот треба да му се зададе команда.